recrutare absolventi facultate

Graduate Recruitment – Recrutarea Absolvenților

Utilizarea evaluărilor online va permite selectarea absolvenților valoroși pentru rganizația dvs. Baza de date a absolvenților si studentilor, care aplică pentru un post, poate fi voluminoasă și diversă. Puteți îmbunătăți semnificativ calitatea forței de muncă, pe care doriți să o angajați în companie, cu ajutorul unei game largi de teste de competențe și aptitudini, special create pentru a identifica talente în rândul absolvenților.

În timp ce piața locurilor de muncă pentru absolvenți este cea mai bună din ultimii ani, multe companii semnalează recent că absolvenții nu dispun de competențele esențiale  locului de muncă. O treime dintre companii sunt preocupate de atitudinea tinerilor față de muncă. Conform unui sondaj recent efectuat de CBI/Person Education & Skills, 32% dintre companiile intervievate au spus că sunt nemulțumițe de atitudinile și comportamentele absolvenților, de lipsa implicării și a numărului mare de demisii. Mai mult decât atât, 33% erau nemulțumiți de abilitățile lor de literație și 29% de capacitatea lor de a lucra cu cifre, numere.

De ce este diferită recrutarea absolvenților de facultate?

Recrutarea tinerilor absolvenți diferă față de metodele obișnuite de selecție a candidaților, datorită faptului că solicitanții nu au experiență, sau au foarte puțină experiență anterioară de muncă. Fiind începători, poți eventual să previzionezi potențialul lor de a evolua în cadrul organizației tale. Cu un volum mare de aplicații care prezintă toate calificările și cerințe educaționale similare, este dificil să se facă diferențierea între candidații de valoare și cei mai puțin potriviți.
Această lipsă de experiență profesională face ca testarea profesională să nu fie adecvată în cazul proaspeților absolvenți. În schimb, pentru a avea succes în cadrul companiei, accentul trebuie să fie pus pe testarea și identificarea valorillor și atitudinilor, entuziasmului, personalității și abordarea culturală specifică organizației. Recrutarea de studenti este o investite pe termen lung a companiei.

Concurența în domeniul recrutării absolvenților este extrem de acerbă. și astfel, pentru a angaja candidații de top și pentru a avea un avantaj competitiv în fața concurenței este esențial să aveți un sistem de selectare a tinerelor talente care să vă eficientizeze procesul de recrutare.

Creșterea retenției

Folosind gama de teste Skillsarena pentru recrutarea absolvenților, veți putea măsura cu exactitate competențe cheie ale candidaților dvs. și să îi filtrați pe cei necorespunzători. Totodată vă asigurați că noii dvs. angajați posedă aptitudinile potrivite pentru locul de muncă.

Vă ajutăm să întocmiți, simplu și rapid, lista scurtă de candidați pentru interviu sau să construiți chiar o metodă de testare într-o aplicație online care compilează rezultatele instantaneu, economisind timp și bani, revizuind doar aplicațiile candidaților de valoare.
Nu numai că setul de evaluări Skillsarena a absolventului este o modalitate fantastică de a angaja tineri absolvenți însă totodată îi ajută să înțeleagă valorile și identitatea brand-ului companiei pentru care aplică. Putem crea teste personalizate care să corespundă nevoilor specifice de recrutare ale afacerii dvs. și oferim de asemenea, o gamă completă de evaluări psihometrice pentru a analiza performanța, comportamentul și motivația intervievatului. Teste pe care le puteți utiliza pentru a ajuta absolvenții să se adapteze la dinamica curentă a echipei. Cu Skillsarena puteți să vă cunoașteți potențialii angajați înainte de a-i angaja – ideal atunci când recrutați noi absolvenți cu puțină experiență în muncă.

REZULTATUL: o bună calitate a procesului de recrutare și o mai bună retenție a angajaților.

Cum te poate ajuta Skillsarena

Skillsarena oferă 3 domenii principale de testare care pot fi utilizate că instrumente de recrutare pentru candidații absolvenți, pentru a vă ajută să faceți procesul de selecție a angajaților mai simplu și mai eficient. Va stăm la dispoziție pentru a vă ajută să alegeți instrumentul de evaluare cel mai potrivit pentru nevoile specifice afacerii dvs.

Teste de Raționament 

Testele noastre de raționament și analiză situațională sunt personalizate și astfel ajută la indicarea acelor solicitanți care sunt susceptibili să se comporte și / sau să reacționeze la scenariile de lucru specifice într-un mod de care aveți nevoie. Este o excelentă metodă de testare a absolvenților cu minimă experiență de muncă, sau chiar fără experiență în muncă, deoarece acestea oferă o măsură eficientă a performanței lor potențiale de muncă, plasându-le în scenarii de lucru realiste, cerându-le să gestioneze o serie de situații cu care se pot confrunta la locul de muncă.

Teste de Aptitudini și Abilități

Concepute pentru a investiga performanța intelectuală a unui candidat, testele de aptitudini indică capacitatea candidatului de a procesa atât informații verbale, cât și numerice. Testele de abilități sunt acelea care testează competențele de bază asociate activităților esențiale de lucru, cum ar fi raționamentul matematic și numeric și raționamentul verbal, limbajul.

Testarea psihometrică

Folosită în mod corect, testarea psihometrică permite anagajatorilor să înțeleagă tiparele de personalitate și comportament ale absolvenților și să verifice în ce măsură aceștia corespund valorilor organizației.

 

Companiile inteligente utilizează instrumente și tehnologii inteligente pe tot pracusul procesului de Talent Acquisition și Talent Management.

SharExperience, ca reprezentant unic în România a Skillsarena Corporate, vă pune la dispoziție cele mai performante teste psihometrice online, ca instrumente în procesul de Talent Acquisition și Talent Management, cu scopul de a vă ajuta să priviți dincolo de experiența candidatului și să măsurati incă de la început personalitatea și potențialul de performantă a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *