teste evaluare rationamet

La ce nivel se află candidații tăi? Evaluează raționamentul numeric

Teste de aptitudini pentru a evalua raționamentul numeric și aritmetic unui candidat

Nu orice persoană are aptitudinile necesare pentru a lucra cu cifre. E nevoie de atenție la detalii și raționament, specific în calcule numerice. Indiferent dacă este vorba de introducere date,  facturare,  retail sau vânzări, este important să știți dacă viitorii Dvs. angajați posedă un nivel de bază necesar pentru ocuparea postului încă din faza de recrutare.

Cunoscute și sub denumirea de teste de abilitate cognitivă, testele de aptitudini sunt considerate a fi mai profunde decât anumite țeste de bază pentru determinarea abilităților.  Vă recomandăm să le utilizați pentru aproape orice post pentru care recrutați și unde doriți să măsurați un nivel de bază al raționamentului numeric și aritmetic al candidaților.  Testele noastre va ajută la aprecierea aptitudinilor numerice ale unui candidat, a atenției la detaliu și a capacității de gestiona diferite scenarii de calcul sau raționament numeric.

Ce măsoară testele de raționament numeric și aritmetic?

Testele de aptitudini măsoară capacitatea cognitivă generală și sunt o măsură a modului în care candidații răspund la rezolvarea problemelor și prelucrarea informațiilor. Testele de rationament numeric si aritmetica te ajuta sa evaluezi potentialul angajatilor tai.

Aceste teste privesc rezolvarea problemelor, înțelegerea și logică într-o anumită zonă de competențe. Candidații aplică aptitudinile de raționament pentru a interpreta informațiile și apoi folosesc logica pentru a afla răspunsul corect.

Când să folosiți un test de aptitudini?

Testele de aptitudini sunt teste ideale pentru a ajută la îmbunătățirea selecției în cadrul procesului de recrutare. Ele pot ajuta la luarea unei decizii asupra candidaților cei mai potriviți pentru poziția disponibilă scoțând-i în evidență pe cei potriviți care prezintă competențele de bază necesare.

Utilizați-le ca pe o evaluare complementară alături de un testul nostru psihometric Character DNA pentru a obține o viziune completă a aptitudinilor cognitive.

Care sunt beneficiile testelor de aptitudini numerice?

Testele de aptitudini vă oferă o modalitate rapidă și precisă de măsurare a abilităților necesare pentru a reuși în aproape orice domeniu.  Acestea sunt adesea citate drept cel mai bun predicator al performanței viitoare a unui candidat. Investiția într-o formă de testare a abilităților cognitive vă garantează că luați decizii inteligente ca manager de recrutare atunci când căutați omul potrivit la locul potrivit.

Dacă recrutați persoane cu putină experiență testele de aptitudini numerice pot fi de un real ajutor, stimulând procesul de identificare a talentelor în companie.

Pentru companii, puteți obține o perspectivă asupra modului în care un candidat va fi în măsură să rezolve problemele, să proceseze informații sau, în scopul instruirii, aceste teste pot fi utilizate pentru a identifica punctele forte și nevoile de dezvoltare ale angajaților actuali.

Testele noastre de raționament numeric  evaluează capacitatea unui candidat de a înțelege, interpreta și extrage concluzii logice din date numerice.

One thought on “La ce nivel se află candidații tăi? Evaluează”

  1. Am citit o mare parte din articolele postate de dumneavoastra si sunt cu adevarat utile pentru orice persoana ce detine o firma si isi doreste sa recruteze personal intr-un mod cat mai eficient.
    Daca fiecare manager sau persoana de HR ar aplica de fiecare data toate criteriile si notiunile esentiale de selectie a personalului, firmele ar fi mult mai competitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *