evaluare angajati

Performance 360°- Feedback 360°

Feedback 360° este un instrument ideal pentru îmbunătățirea procesului de evaluare a personalului și de încurajare a dezvoltării individuale. Acesta permite obținerea de opinii obiective din diferite surse la toate nivelurile din organizația dvs., metodă net superioară celei tradiționale de feedback pe verticală.

Oferă angajatului o înțelegere mai amplă a rezultatelor activității sale și conferă oportunitatea îmbunătățirii performanțelor.

Cu ajutorul Performance 360°

Veți avea o abordare obiectivă asupra evaluării angajaților. Primiți îndrumări si soluții imediate pentru maximizarea performanței și  eficientizarea comunicării echipei.

În ultimii ani, cercetările au arătat declinul tradiționalelor  formulare de evaluare a performanței angajaților(top-down). Studiile arătau că doar 4% dintre HR manageri consideră că sistemul sau procesele lor de evaluare sunt eficiente.

Era momentul unei schimbări de paradigmă!

Chestionarele tradiționale de feedback sunt de obicei pe verticală, în timp ce performanța 360° ca instrument de feedback 360° permite tuturor membrilor echipei să-și exprime opiniile/percepțiile.

Beneficiile utilizării Feedback 360°

Indiferent dacă aveți ca obiectiv îmbunătățirea performanței individuale, dezvoltarea echipei sau a organizației, vă punem la dispoziție un instrument inovativ de colectare a feedback-ului cu o perspectivă de 360°.  Performance 360° oferă beneficii enorme atât angajaților, cât și angajatorului.

Performanța 360° este benefică în două scenarii principale – ca parte a evaluărilor personalului sau ca parte a unui program de învățare și dezvoltare a echipei sau organizației în ansamblu.

Individual este o modalitate imparțială, perfect obiectivă  de a descoperi modul în care o persoană este evaluată de către colegi dintr-o perspectivă de 360° și de a o compara cu percepția de sine, pentru a înțelege unde pot să se găsească diferențele de opinie.

Pentru companii, demonstrează angajamentul de a dezvolta personalul prin evaluări periodice și întărește legătura dintre competență și comportament. De asemenea, oferă un proces transparent și echitabil care încurajează evaluarea onestă și dezvoltarea echipelor, implicit a organizației.

Evaluarea de feedback online este anonimă și confidențială.

Ce este Feedback 360°?

Feedback 360° este o metodă de evaluare a performanței care permite angajaților să primească feedback de la cei cu care lucrează și interacționează în mediul lor de lucru. Instrumentul de feedback 360°, Performance 360°, oferă o analiză mai cuprinzătoare a performanței din toate unghiurile – managerii, colegii, distribuitorii, furnizorii și/sau clienții – oferind personalului o imagine mai amplă și obiectivă a punctelor forte și a punctelor slabe ce necesită îmbunătățire.

Ce măsoară Performance 360°?

O evaluare utilizând Performance 360° oferă o perspectivă valoroasă asupra unei serii de măsurători pe care angajații le pot compara cu propria lor percepție, în urma  autoevaluării. Puteți măsura: comportamentul și competențele, percepțiile, caracterul, spiritul de echipă și eficiența conducerii.

Creat în stilul unui chestionar, evaluarea Performance 360° prezintă un set consistent de întrebări (întrebări și răspunsuri predefinite sau răspunsuri la care respondentul poate lăsa comentarii) cu privire la performanța persoanei supuse evaluării, cu scopul de a crea o listă completă de puncte tari și puncte slabe. Cele mai multe chestionare se bazează pe un set de competențe sau comportamente definite de dvs., iar întrebările măsoară cât de bine operează persoana evaluată în aceste zone.

\\

Companiile inteligente utilizează instrumente și tehnologii inteligente pe tot pracusul procesului de Talent Acquisition și Talent Management.

SharExperience, ca reprezentant unic în România a Skillsarena Corporate, vă pune la dispoziție cele mai performante teste psihometrice online, ca instrumente în procesul de Talent Acquisition și Talent Management, cu scopul de a vă ajuta să priviți dincolo de experiența candidatului și să măsurati incă de la început personalitatea și potențialul de performantă a acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *